Μενού Κλείσιμο

Ένωση Καταναλωτών

  1. Η κάθε Ένωση Καταναλωτών είναι νομικό πρόσωπο, σωματείο, σύμφωνα με το καταστατικό της που υπόκειται στους ορισμούς του Ν 2251/1994, συσταθέν σύμφωνα με τα άρθρα 78-106 ΑΚ, το οποίο εξ΄ ορισμού είναι μη κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο.

  2. Η Ένωση Καταναλωτών, ουδεμία σχέση έχει με την νομική, κοινωνική και οικονομική μορφή, αντικείμενο, δράση και φορολογικές υποχρεώσεις του νομικού προσώπου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας που συστήνονται σύμφωνα με τα άρθρα 741-784 ΑΚ.

  3. Οι Ενώσεις Καταναλωτών του Ν 2251/1994 δεν έχουν σχέση με τις ποικιλοτρόπως αναφερόμενες και ονομαζόμενες με συντομογραφία ΜΚΟ ή αλλιώς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ούτε πρέπει να συγχέονται με αυτές στο νομικό είδος και στο είδος δράσης.

  4. Οι Ενώσεις Καταναλωτών διέπονται υποχρεωτικά από την επικούρηση της Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, υπάγονται στον Ν. 2251/94 περί προστασίας του πολίτη – καταναλωτή, ελέγχονται και είναι εξουσιοδοτημένες με τα οριζόμενα από αυτόν, που είναι εντελώς άσχετα με τα αφορούντα τις αορίστως και ποικιλοτρόπως λεγόμενες ΜΚΟ ή αλλιώς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

  5. Η εξουσίες και τα δικαιώματα των Ενώσεων Καταναλωτών, προέχουν όλων των σωματείων, αφού δικαιούνται να προστατεύουν τα δικαιώματα του πολίτη ως καταναλωτή, προϊόντων και υπηρεσιών, στις τελευταίες περιλαμβανομένων και αυτών των κρατικών αρχών.

  6. Η αιχμή του δόρατος στην προστασία του πολίτη – καταναλωτή, είναι η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (όχι ομαδική αγωγή που είναι άλλο και να μην συγχέονται), της οποίας το αποτέλεσμα επεκτείνεται και ικανοποιεί όλους τους πολίτες της χώρας, ακόμη και αν δεν ήταν διάδικοι στην ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Η διακινούμενη Ομαδική Αγωγή είναι Διαπροσωπική Αγωγής χωρίς τις εξασφαλίσεις της Συλλογικής Αγωγής των Ενώσεων Καταναλωτών.

  7. ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΓΗ μπορεί να ασκηθεί από την Ένωση Καταναλωτών αν έχει πάνω από 500 μέλη και ταμιακώς εν τάξει, για οποιοδήποτε δικαίωμα καταναλωτή, προϊόντων και υπηρεσιών που παραβιάστηκε από την Δημόσια Αρχή, από την Αγορά, ή έβλαψε το Περιβάλλον.

  8. Η θέση μας, στην Κρατική Οργανωτική Δομή και στον Κώδικα Φορολογικών Στοιχείων ΚΒΣ είναι :

(ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Κ.Α.Δ. 94991400)

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Γιάννης Αννουσάκης 12.02.16

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.