Εσπερίδα με θέμα «Σχολικό Κυλικείο: Ασφάλεια – Υγιεινή – Ποιότητα»

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου το Ινστιτούτο Καταναλωτή
(ΙΝΚΑ) Ρόδου εγκαινιάζει μια σειρά ενημερώσεων με την Επιτροπή Εκπαίδευσης του ΙΝΚΑ12
και διοργανώνει εσπερίδα με θέμα

«Σχολικό Κυλικείο: Ασφάλεια – Υγιεινή – Ποιότητα»

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γ. Καραγιάννης του Επιμελητηρίου
Δωδεκάνησου (ΕΒΕΔ), Γρ. Λαμπράκη 8 στις 18:30 – 20:00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Βιοχημικός – Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κ. Ματίνα Πουλλή
θα παρουσιάσει

  • τη νομοθεσία που διέπει τα σχολικά κυλικεία
  • τις μεθόδους παρασκευής και συντήρησης για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων
  • προτάσεις με υγιεινά σνακ
  • σνακ για ειδικές ομάδες μαθητών (π.χ. δυσανεξία στη γλουτένη, τροφικές αλλεργίες,
  • διαβήτης κλπ.).


Και ο Χημικός Διαιτολόγος Msc MBA υπεύθυνος φορέα πιστοποίησης HACCP για κυλικεία κ.
Παρινός Κωνσταντίνος, θα παρουσιάσει

  • HACCP στα κυλικεία

Η εκδήλωση απευθύνεται στους υπεύθυνους των κυλικείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης, σε διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς όπως και σε γονείς μέλη των
συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η προστασία των μικρών καταναλωτών – μαθητών μέσω της
ορθής ενημέρωσης των υπευθύνων παρασκευής και διάθεσης τροφίμων στα σχολικά κυλικεία
του νησιού.
Γιατί η καθημερινότητα περνάει από τα χέρια μας.
Είσοδος ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »