Μενού Κλείσιμο

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – Έκθεση Πεπραγμένων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύει την Ανασκόπηση του Έτους, η οποία παρουσιάζει συνοπτικά τη δραστηριότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από δικαιοδοτικής, θεσμικής και διοικητικής πλευράς.

Η Ανασκόπηση του Έτους περιλαμβάνει τις σημαντικότερες αποφάσεις της προηγούμενης χρονιάς εξηγώντας τη σημασία τους για τους Ευρωπαίους πολίτες, προσφέρει δε, με τη βοήθεια εικόνων, γραφημάτων και στατιστικών στοιχείων, μια επισκόπηση των σπουδαιότερων γεγονότων.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το έργο του θεσμικού αυτού οργάνου το οποίο, από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα το 1952, ουδέποτε έπαυσε να εργάζεται για την τήρηση του δικαίου κατά την ερμηνεία και εφαρμογή των Συνθηκών. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο προστατεύει τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών διενεργώντας έλεγχο της νομιμότητας των πράξεων των θεσμικών οργάνων της Ένωσης, εξασφαλίζοντας ότι τα κράτη μέλη εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις Συνθήκες και ερμηνεύοντας το δίκαιο της Ένωσης κατόπιν σχετικής αίτησης των εθνικών δικαστηρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του Δικαστηρίου.–
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.