Μενού Κλείσιμο

Λύση για την οδοντιατρική κάλυψη των παιδιών με ειδικές ανάγκες στη Ρόδο

Στην κλινική Euromedica θα μπορούν πλέον να γίνονται οι εξαγωγές δοντιών για τα παιδιά και τους εφήβους με ειδικές ανάγκες της περιοχής μας, μετά από συνεννόηση που υπήρξε ανάμεσα στη διοίκησή της και στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Με την απόφαση αυτή πλέον λύνεται σε ένα βαθμό το πρόβλημα που υπήρχε και είχε αναδειχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν φέρνοντας σε απόγνωση τους γονείς των παιδιών αυτών καθώς δεν υπήρχε τρόπος να αντιμετωπιστεί με τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πρότινος.

Σημειώνεται ότι στην επίλυση του προβλήματος θα συμβάλουν και τα μέλη του οδοντιατρικού συλλόγου της περιοχής καθώς θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, ενώ δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση και θα χρειάζεται μόνο η ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών.

Στο θέμα αναφέρθηκε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Θωμάς Σωτρίλλης, ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου υπογράμμισε ότι αυτή η συνεργασία με τη Euromedica θα αφορά μόνο εξαγωγές δοντιών και όχι άλλες επεμβάσεις όπως σφραγίσματα κλπ.

Αναλυτικά ο κ. Σωτρίλλης δήλωσε χτες τα εξής: «Από το διευθυντή της Euromedica κ. Ασημακίδη έλαβα ένα έγγραφο που περίμενα από καιρό, το οποίο αναφέρει ότι «η γενική κλινική Δωδεκανήσου ΑΕ ανταποκρινόμενη στο αίτημά σας, σας γνωρίζει ότι όλες οι νοσηλείες και ειδικότερα οι εξαγωγές οδόντων με αναισθησία των παιδιών και εφήβων με ειδικές ανάγκες από τα ιδρύματα «Αγιος Ανδρέας», «Ελπίδα» και τα υπόλοιπα σωματεία της Ρόδου, θα πραγματοποιούνται στην κλινική με την κάλυψη της ασφάλειάς τους χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.

Επειδή δεν υπάρχει οδοντιατρικό τμήμα ο οδοντίατρος θα πρέπει να ενημερώνεται από εσάς δεδομένου ότι η κλινική δε διαθέτει συνεργαζόμενους οδοντιάτρους»

Ήδη υπάρχει μία πρωτοβουλία από τον οδοντιατρικό σύλλογο της Ρόδου και τον κ. Νίκο Διακογεωργίου με τον οποίο είχα μία τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο και ο οποίος τηρώντας την υπόσχεσή του είπε ότι εμείς θα είμαστε πιστοί στο λόγο που δώσαμε για τα παιδιά αυτά.

Εκτιμώ ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα γιατί και οι οδοντίατροι της Ρόδου είναι συνειδητοποιημένοι και πιστεύω ότι θα κάνουν το καλύτερο που πρέπει» .

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με τον οδοντιατρικό σύλλογο και στη συνέχεια να κλειστεί το ραντεβού με τη Euromedica.

«Τα παιδιά πρέπει να προετοιμαστούν με τη νάρκωση ώστε να γίνει η εξαγωγή των δοντιών. Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει οδοντιατρικό τμήμα για να γίνονται και άλλες επεμβάσεις όπως σφραγίσματα, μιλάμε μόνο για εξαγωγές» κατέληξε ο κ. Σωτρίλλης.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.