Μενού Κλείσιμο

Προσοχη τα ψιλά γράμματα όταν κάνετε τις κρατησεις σας μέσω Ίντερνετ

Ο χειμωνας έρχεται ,πολλοί θα ταξιδέψετε !!!!Προσοχη τα ψιλά γράμματα όταν κάνετε τις κρατησεις σας μέσω Ίντερνετ μπορεί να σας στοιχήσει πολύ περισσότερα ένα ταξίδι σας από το να επιλέξετε ένα τοπικό πρακτορείο ταξιδιών εκδρομών.
Τι σημαίνει όταν βλέπω «Μη προστατευμένες μεταβιβάσεις» ή «Πτήσεις αυτομεταφοράς»

Ορισμένα δρομολόγια πτήσεων δεν πραγματοποιούνται απευθείας, και έτσι περιλαμβάνουν πάνω από μια πτήση για να φτάσετε στον προορισμό σας. Συνήθως, εκτός εάν έχετε ενημερωθεί για το αντίθετο, αυτές οι συνδέσεις περιλαμβάνονται στο ίδιο αεροπορικό εισιτήριο. Ως εκ τούτου, είναι «προστατευμένες» όσον αφορά τις συνδέσεις τους – αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που κάποια πτήση έχει καθυστέρηση και χάσετε τη σύνδεσή σας, οι αεροπορικές εταιρείες θα κάνουν διευθετήσεις για κάποια εναλλακτική πτήση για να φτάσετε στον προορισμό σας. Υπάρχουν ωστόσο δύο εξαιρέσεις στο παραπάνω. Οι εξαιρέσεις αυτές θα αναγράφονται πάντα ευκρινώς από πάροχο ταξιδίων για να κάνετε την κράτησή σας:

Μη προστατευμένες μεταβιβάσεις

Οι μη προστατευμένες μεταβιβάσεις είναι δρομολόγια πτήσεων για τα οποία γίνεται κράτηση ξεχωριστά με δύο διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες δεν έχουν κοινή συμφωνία έκδοσης εισιτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να τηρήσουν το δεύτερο εισιτήριο εάν η πρώτη πτήση καθυστερήσει και χάσετε τη σύνδεσή σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να πάρετε τις αποσκευές σας και να τις ελέγξετε ξανά για την επόμενη πτήση σας, καθώς και, ενδεχομένως, να αλλάξετε τερματικό σταθμό, ανάλογα με τις πτήσεις σας.

Η πραγματοποίηση κράτησης σε αυτά τα δρομολόγια εμπεριέχει λοιπόν κινδύνους, και θα σας προτείναμε να βεβαιώνεστε πάντα ότι υπάρχει αρκετός χρόνος ανταπόκρισης ώστε να μειώνονται αυτοί οι κίνδυνοι. Να θυμάστε ότι είναι επίσης ευθύνη του επιβάτη να ελέγχει τυχόν υποχρεώσεις θεωρήσεων. Για τις μη προστατευμένες μεταβιβάσεις θα πρέπει επίσης να περάσετε από τις υπηρεσίες ασφαλείας, το τελωνείο και τις υπηρεσίες μετανάστευσης στη χώρα από την οποία γίνεται η πτήση σύνδεσης πριν περάσετε από τον έλεγχο εισιτηρίων (check-in) για την επόμενη πτήση σας, και ως εκ τούτου μπορεί να απαιτείται θεώρηση ή θεώρηση διέλευσης.

Πτήσεις αυτομεταφοράς

Τα δρομολόγια των πτήσεων αυτομεταφοράς είναι παρόμοια με αυτά των μη προστατευμένων μεταβιβάσεων καθώς πρόκειται για πτήσεις που πραγματοποιούνται από διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες δεν έχουν κοινή συμφωνία έκδοσης εισιτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να τηρήσουν το δεύτερο εισιτήριο εάν η πρώτη πτήση καθυστερήσει και χάσετε τη σύνδεσή σας. Ωστόσο, στην περίπτωση πτήσεων αυτομεταφοράς, η κράτησή σας γίνεται μέσω ενός ταξιδιωτικού πράκτορα ο οποίος προσφέρει κάποιο είδος εγγύησης σε περίπτωση ακύρωσης ή σε περίπτωση που χάσετε τη πτήση ανταπόκρισής σας.

Σας συνιστούμε να ελέγχετε τους όρους και τις προϋποθέσεις του ταξιδιωτικού πράκτορα προσεκτικά πριν κάνετε κράτηση. Σε περίπτωση που χάσετε κάποια πτήση ανταπόκρισης ή δεν μπορείτε να ταξιδέψετε για κάποιο λόγο, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον ταξιδιωτικό πράκτορα το συντομότερο δυνατόν – συνήθως το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας δεν θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει με την πραγματοποίηση νέας κράτησης. Να θυμάστε ότι είναι επίσης ευθύνη του επιβάτη να ελέγχει τυχόν υποχρεώσεις θεωρήσεων. Για τις πτήσεις αυτομεταφοράς, θα πρέπει επίσης να περάσετε από τις υπηρεσίες ασφαλείας, το τελωνείο και τις υπηρεσίες μετανάστευσης στη χώρα από την οποία γίνεται η πτήση σύνδεσης πριν περάσετε από τον έλεγχο εισιτηρίων (check-in) για την επόμενη πτήση σας, και ως εκ τούτου μπορεί να απαιτείται θεώρηση ή θεώρηση διέλευσης.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.