Μενού Κλείσιμο

Προτάσεις – θέματα για συνεδρίαση ημερήσιας διάταξης για την 4.3.2018

Προτάσεις – θέματα για συνεδρίαση ημερήσιας διάταξης για την 4.3.2018

Ενημερωση προεδρου και γενικου γραμματεα.

1 Προϊόντα στο εξωτερικό άγνωστης και γνωστής προελεύσεως που αυτοβαπτιζονται “Ελληνικά” και μάλιστα με ονομασία ΠΟΠ για αγοραστικους λόγους.

2. Ενημέρωση Τουριστών – καταναλωτών εντός και εκτός Ελλάδος. Η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός σε όλα!Πρέπει να διαδοθεί το μήνυμα αυτό! Το έχουμε επιχειρήσει πιλοτικά ως ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου σε Πολωνία,Σουηδία Ρόδο και είχαμε θετικά αποτελέσματα. Θα ανεβάσουμε την ποιότητα του αγοραστικού – τουριστικού μας κοινού.

3. Να έρθουμε σε επαφή με καταναλωτικές οργανώσεις (αντίστοιχα ΙΝΚΑ) απ όλη την Ευρώπη ν ανταλλάξουμε ιδέες ώστε να καταπολεμήσουμε τα πλαστά προϊόντα και όχι μόνο.

4.Να φτιάξουμε το SIΤE μας ,να το κανουμε πιοτερο επιθετικο .Να προσθεσουμε και άλλες οργανωσεις και τα πιστοποιημένα Ελληνικά προϊόντα.

5.Επίτευξη ενός Ευρωπαϊκού Συνεδρίου ενημέρωσης προστασίας καταναλωτών- πολιτών στο νησί της Ρόδου. Εμείς ως Ινστιτούτο καταναλωτή Ρόδου ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε κάποια έξοδα με την βοήθεια της Περιφέρειας και του Δήμου και του επιμελητηριου Δωδεκανησου.

6. Πρόταση προς τα σχολεία να μπει μάθημα καταναλωτή, ώστε από μικρή ηλικία να δημιουργηθεί αγοραστική παιδεία.Το έχουμε κάνει και είχαμε πολύ καλα αποτελέσματα.

7.Είμαστε υπέρ του πολίτη – καταναλωτή και υπέρ του σωστού καταξιωμένου επαγγελματία – επιχειρηματία. Μόνο όταν σέβεται ο ένας τον άλλο θα επιτευχθεί η αγοραστική παιδεία στην χώρα μας και αυτό θα γίνει μόνο με σωστή ενημέρωση!

8.Να γίνουν προτάσεις για εξεύρεση οικονομικών πόρων. Ζούμε εν έτη 2018, πρέπει να οργανωθούμε περισσότερο και μόνο σε συνεργασία μεταξυ μας μπορεί να επιτευχθεί αυτό.

9.Πρεπει να φτιαξουμε συλλογους, ομαδες που μπορουν να βοηθουν το ΙΝΚΑ.

10.Καπνισμα 11.Ανακυκλωση 12.ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2004 ΕΦΕΤΕΙΟ

13.Επεμβαση αλλαγη στο νομο σε περιπτωση((( (απωλεια )))πτησης .

ΔΕΗ Παλια και νεα συμβολαια. Όταν κάνεις ένα καινούργιο συμβόλαιο σε δικό σου ή νοικιασμένο ακίνητο πληρώνεις ένα σεβαστό ποσό για εγγύηση. Όταν έρθει η ώρα να ζητήσεις την διακοπή της σύνδεσης για οποιαδήποτε λόγο, ( είτε γιατί αφήνεις το μίσθιο ή θέλεις να το μεταβιβάσεις στο παιδί σου) ανακαλύπτεις ότι το ποσό που είχες πληρώσει είχε παρακρατηθεί άτοκο και σε περιπτώσεις παλαιών συνδέσεων των δεκαετιών 60-70-80 έχει μειωθεί σε 2ή 3 ευρώ. Ακόμη και αν χρωστάς στη ΔΕΗ και θέλεις να κάνεις διακοπή ανακαλύπτεις ότι η εγγύηση που είχες δώσει κάποτε και θα έπρεπε να συμψηφιστεί με τα χρέη έχει εξανεμιστεί.

15.Δανεια- πλειστηριασμοι. 16.Αγρα πελατων .Αλλαγη νομου.

Ο προεδρος Ο γενικος γραμματεας

Γιωργος Λεχουριτης Γιωργος Ευγενικος

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.